Rugmassage

Ontspannen, ontstressen & onthaasten

Veel mensen ervaren spanningsklachten met name in het nek- en schoudergebied. Pijn rond de schouderbladen en vastzittende nek- en schouderspieren worden nogal eens genoemd en zijn vaak het gevolg van spanning en/of een verkeerde werkhouding.

Combinatie schoudermassage én nekmassage

Een rugmassage bestaat uit strijkingen en intensieve knedingen en hierdoor worden de spieren losgemaakt en afvalstoffen afgevoerd. Deze rugmassage heeft natuurlijk ook een ontspannende werking waardoor het een heerlijke massage om regelmatig te ondergaan waardoor de stress van het dagelijks leven afneemt. Een rugmassage van Refocus bevat standaard ook een uitgebreide schoudermassage én nekmassage

Onderrugklachten

Rugklachten zijn bij veel mensen in Nederland bekend. Meestal ligt de oorzaak in weinig bewegen. Mensen zitten veel achter de computer of in de auto. Vaak zijn werkzaamheden; bijvoorbeeld teveel en onbedacht tillen, teveel zitten in de zelfde houding op kantoor of in de auto de oorzaak van veel klachten en pijn in de rug.

Afgeleide pijn in de onderrug

De reden dat er zoveel verschillende meningen zijn over rugpijn, is dat het grotendeels door afgeleide pijn wordt veroorzaakt. Dat wil zeggen: de pijn die je voelt is van de plaats van zijn oorzaak afgeleid naar een andere plek.

Dit geldt vooral bij lage rugpijn, wat vroeger ook wel bekend stond als 'lumbago' of zelfs 'reumatiek'. Tegenwoordig is er een heel scala aan veelgebruikte benamingen. Hoe je arts het ook noemt, je zult de ware oorzaak van lage rugpijnklachten misschien nooit vinden als je alleen in je onderrug zoekt. Datzelfde geldt ook voor het midden van je rug en je bovenrug.

Voor wie

Rugmassage helpt bijzonder goed bij algehele gespannenheid van het middelste en onderste gedeelte van de rug. Wanneer je nerveus en gespannen bent, kalmeert en ontspant rugmassage eveneens.


Maak hier een afspraak 
 


 


sportmassage   |   ontspanningsmassage   |   zwangerschapsmassage   |   lichaamsmassage   |   voetmassage   |   beenmassage   |   rugmassage   |   nekmassage   |   massage bij kanker
© 2023 Refocus Massage Zwolle. Kamer van Koophandel Oost Nederland: 50554107. Alle rechten voorbehouden. Privacy   |   Disclaimer